Czeglédi Gizella

Elsődleges fülek

Czeglédi Gizella képe

Művész

A művészről: 

BEMUTATKOZÁS
1951-ben születtem az Alföldön, Hajdúhadházon. Jelenleg Pilisvörösváron élek. Tanítói diplomát szereztem rajz és kommunikáció szakon Esztergomban. Azokban az években a képzőművészet számos ágát kipróbáltam. Több éves pedagógus munkám során képzőművészeti szakköröket vezettem. A festést a pedagógus munka mellett kezdtem. Azóta több száz kép készült el, az utóbbi 20 évben csak olajfestmények.

Szavak és színek címmel eddig 5 kötet került kiadásra. Kötetenként 100 festményhez írtam verseket. Az I. II. III. és IV. kötetben csendéletek, tájképek, néprajzi életképek és számos más téma feldolgozása található. Az V. kötetben 25 irodalmár, 25 feltaláló, 25 zeneszerző és 25 híres magyar nő portréja van. A képek mérete: 35×50 cm, kerettel 40×55 cm.

2000 óta vezettem a Mű-hely Galériát, ahol rendszeresen kiállításokat, kulturális esteket szerveztem. Ezen kívül még számos más rendezvény is helyet kap a galériában.

Négy évig elnöke voltam a Pilisi Alkotó Kaptár Egyesületnek, amelyet helyi, kultúrát, művészetet kedvelő és értő emberekkel alapítottuk. Országos pályázatokat írtunk ki, színjátszó köröket működtettünk, verses köteteket, antológiákat adtunk ki.

A festményeimet számos kiállításon mutattam be.

A művész országa: 
Képzés: 
Esztergomi Tanítóképző Főiskola 1980-1983

Történet

Ennyi ideje tag
2 év 3 hónap